Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Ayva Tatlısı

Ayva Tatlısı

1980

Malzemeler:

4 adet orta boy ayva

2 adet hazır kuşburnu çayı (sallama)

1 kilo toz şeker

5 su bardağı su

3 gram limon tuzu

1 çay kaşığı kurutulmuş lavanta

2 tatlı kaşığı tereyağı

Hazırlanışı:

Ayvaları soyun, enine ikiye kesin. Ayvaları, çekirdeklerle birlikte kuşburnu çayı ilave edilmiş kaynayan suyun içine atın. 10 dakika haşladıktan sonra şekeri ilave edin. Karıştırarak eritin.

Şeker eridikten sonra kurutulmuş lavantayı ilave edin. Orta ateşte, şerbet koyu bir kıvama gelene dek kaynatmaya devam edin.

Koyu bir kıvama gelince birkaç çorba kaşığı suda eritilmiş limon tuzunu ekleyin. Birkaç taşım kaynatıp ocaktan alın. Tatlıyı kevgirle suyun içinden alın ve ısıya dayanıklı bir tepsiye aktarın. Üzerlerine küçük parçalar halinde tereyağı serpin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 5 dakika kadar kızartın. Fırından alın, soğuyunca servis tabağına aktarın. İsteğe göre kaymak ve ince çekilmiş Antep fıstığı içi eşliğinde servis yapın.

OKU ➤  Carte d’Or’dan Geleneksel Lezzetler…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir