Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

Ayva Tatlısı

by Yemek Zevki Editör
14 Aralık 2013
in Tatlı Tarifleri
478 15
0
Ayva Tatlısı
740
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

tatliiMalzemeler:

• 3 adet büyük boy ayva
• 2 su bardağı toz şeker
• 1-2 adet çubuk tarçın
• 2-3 adet karanfil
• 2 su bardağı ıhlamur çayı
• Yarım limonun suyu

Ayvalı Karışım İçin:

• 2 adet elma
• 1 adet ayva
• 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
• 1 çay kaşığı tarçın
• 1 kahve fincanı toz şeker

Hazırlanışı:

Ayvalardan üç tanesini ikiye kesin. Kabuğunu soyun, çekirdeklerini temizleyin ve limonlu suda bekletin. Çekirdeklerini daha sonra kullanmak üzere ayırın. Ayvaları süzüp tabanı düz ve geniş bir tencereye yerleştirin. Tarçın çubuğunu, ayva çekirdeklerini ve karanfil tanelerini serpin. Her yarım ayvanın üzerine ikişer yemek kaşığı şeker serpin. Sıcak suda birkaç
dakika kadar demlenmiş ıhlamur çayını dökün. Kısık ateşte ayvalar yumuşayıncaya kadar pişirin. Ayrı bir tavada şekeri karamelize edip rendelenmiş elma ve ayvaları hafifçe kavurun. Ocaktan alın. Tarçını ve iri çekilmiş ceviz içini ekleyip tatlandırın. Ayvalar pişince ocaktan alın. Servis tabağına aktarın. Ortalarındaki boşluğa yeşil elmalı ve ayvalı karışımı paylaştırın. Buzdolabında birkaç saat soğuttuktan sonra isteğe göre kaymak ve çekilmiş file Antepfıstığı ile servis yapabilirsiniz.

Tags: Tatlılar
Previous Post

Fırında Kekikli ve Tereyağlı Hindi

Next Post

Domates Ezme Salata

Yemek Zevki Editör

Next Post
Domates Ezme Salata

Domates Ezme Salata

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki