Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Home Haber Turu

Asırlık köfteciden çalışanları mutlu etmenin sırları

by Yemek Zevki Editör
08 Ocak 2014
in Haber Turu
478 15
0
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter


İstanbul’un asırlık lezzet durağı Tarihi Sultanahmet Köftecisi’nin 3. kuşak sahibi Mehmet Tezçakın,  başarılarının sırrını ‘’mutlu çalışanlara sahip olmak’’ şeklinde özetlerken,  bir asra yakın süredir insan kaynakları politikalarının temelini oluşturan 10 kuralı da paylaştı.

Sultanahmet’te 1920 yılında kurulan, yurt içi ve yurt dışı şubeleriyle dünyaca tanınan bir markaya dönüşen tarihi köfteci, işyerine sadık, uzun süreli çalışan personelleriyle de dikkati çekiyor.

İnsan Kaynakları politikasını ‘’mutlu çalışanlar’’ prensibi üzerine kuran Sultanahmet Köftecisi’nin, merkez dükkanda veya şubelerinde küçük yaşlarda, en alt kademede mesleğe başlayan çalışanların büyük çoğunluğu, 30’lu yılları devirdikten sonra tarihi işletmeden ayrılıyorlar.

Sultanahmet Köftecisi, son olarak 38 ve 36 yıllık meslek hayatlarını emekli olarak sonlandıran merkez dükkan müdürü İbrahim Karataş ile Sultanahmet merkez ustası İsmail Memişoğlu’nu tüm çalışanların ve patronların katıldığı ‘’jübile’’ ile uğurladı.

‘’Emektarlarımıza teşekkürler – Bizi biz yapan tüm değerler, sizlerle güzel’’ sloganıyla düzenlenen etkinlikte, emekli olan personellere teşekkür belgesi ve plaket verildi, dükkanda ayrılan bir köşede emektarlar için pano oluşturuldu.

Sultanahmet Köftecisi Mehmet Tezçakın,  etkinlikte personele hitap ederken, 100 yıla yakın süredir ayakta kalmalarını ve dünyaca tanınan marka olmalarını ‘’işyerini sahiplenen mutlu çalışanlarına’’ bağladı.

‘’Çalışan mutlu olmadığı,  işyerini sahiplenmediği sürece başarı gelmez’’ diyen Tezçakın, ‘’Sultanahmet  Köftecisi’nde kuşaklar boyunca yerleşmiş, personelin mutluluğunu esas alan bir çalışma kültürü var.  Bu kültüre, 4 nesil boyunca titizlikle uyduk. Ne kadar çağdaş insan kaynakları politikası uyguladığımız bugünlerde ortaya çıkıyor. 95 yıldır uyguladığımız politika,  yani işyerinde çalışanları mutlu etmek, bugün Y kuşağı olarak da adlandırılan yeni jenerasyon için bir lüks olmaktan çıktı, çalışmanın bir koşulu, olmazsa olmazı haline geldi.  (Ne iş yaptığım önemli değil, yeter ki iyi para versinler)  diyen kuşak, yerini işyerinde hem para hem de mutluluk isteyen jenerasyona bırakmış durumda’’ şeklinde konuştu.

Çalışanı mutlu etmenin 10 koşulu

Tezçakın,  Sultanahmet Köftecisi’nin çalışma kültüründe var olan, çalışanların işyerinde mutlu olmasını sağlayacak 10 koşulu da şöyle sıraladı:

•Çalışanlarınız için zaman oluşturun, mutlu olup olmadıklarıyla ilgilenin.

• Başarıyı takdir edin, ödüllendirin.

•Çalışanlarda aidiyet duygusu oluşturmaya özen gösterin.

•Çalışanın kendini değerli hissetmesini sağlayın, teşekkür etmeyi, selamlaşmayı ihmal etmeyin.

•Bilginizi paylaşın, öğretin.

•Düşündüklerinizi söyleyin, hislerinizi belli edin.

•Eleştiri ve şikayetleriniz yapıcı olsun.

• Şirket olarak sosyal sorumluluk projeleri uygulayın, yardımlarda bulunun, çalışanlarınız da bu projelerde etkin rol oynasın, şirketini sahiplensin.

•Görev takası yapın, çalışanların birbirini daha iyi anlamasını sağlarsınız.

•Toplantılarınızı kısa ama verimli hale getirin.’’

 

Tags: Basit YemeklerEt Yemekleri
Previous Post

Eker’den yeni lezzet Hellim peyniri

Next Post

Arnica Sevgililer Günü Önerisi; Evde Film -Mısır Keyfi

Yemek Zevki Editör

Next Post

Arnica Sevgililer Günü Önerisi; Evde Film -Mısır Keyfi

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki