Ana Sayfa » Tarifler » Arapsaçlı Kuru Fasulye

Arapsaçlı Kuru Fasulye

Arapsaçlı-Kuru-Fasulye

Arapsaçlı Kuru Fasulye Malzemeler:

1 demet Arapsaçı (rezene)

1 çay bardağı zeytinyağı

1 adet büyük boy soğan

1 adet havuç

1 su bardağı haşlanmış kuru fasulye

1 su bardağı su

Tuz

Arapsaçlı Kuru Fasulye Hazırlanışı:

Arapsaçlarını irice doğrayıp yıkadıktan sona süzün. Zeytinyağının yarısını ısıtılmış tencereye aktarın. Soğanları şeffaflaşıncaya kadar kavurun. Küp doğranmış havucu ve arapsaçlarını ilave edin. Birkaç dakika kavurup önceden diri kıvamda haşladığınız fasulyeleri, suyunu, tuzu ve kalan zeytinyağını ekleyin. Kısık ateşte 15-20 dakika pişirin. Ocaktan alın. Sıcak veya soğuk servis yapın.

OKU ➤  Kuru Fasulye

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir