Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

Antep Fıstıklı Baklava

by Yemek Zevki Editör
04 Ağustos 2013
in Tatlı Tarifleri
468 25
0
Antep Fıstıklı Baklava
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Malzemeler:
• 1 kilo sert buğday unu
• 3 adet yumurta
• 10 gram tuz
İrmikli Kaymak İçin:
• 750 ml. süt
• 75 gram irmik
Şerbeti İçin:
• 1kg toz şeker
• 450-500 ml su
Ayrıca:
• 250 gram tereyağı
• 500-700 gram Antep fıstığı içi

Antep Fıstıklı Baklava Tarifi;
İrmikli kaymak için sütü kaynatın. İrmiği ekleyin. Sürekli karıştırarak yoğun bir kıvam elde edene dek pişirin. Ocaktan alın, arada bir çırpma teliyle çırparak oda ısısında soğumaya bırakın. Şerbeti için; Suyu ve şekeri şerbet kıvamına gelene dek sos tenceresinde kaynatın. Ocaktan alın, soğumaya bırakın. Unu eleyip tuz ile birlikte harmanlayın. Ortasını havuz gibi açıp yumurtaları ekleyin. Pürüzsüz bir hamur elde edene dek yoğurun. Hamuru küçük bir mandalina büyüklüğünde parçalara ayırıp üzerini nemli bir bezle örtün. Geniş bir tezgaha nişasta serpin ve oklava yardımı ile her hamurdan baklava yufkası elde edin. Yufkaları yağlanmış tepsiye dizin ve her katın arasına eritilip ılınmış tereyağından sürün. Kaç kat yapacaksanız yufka katların tam ortasına önceden hazırladığınız irmikli karışımdan sürün, üzerine de tuzsuz iri çekilmiş Antep fıstığı içi serpin. İstediğiniz şekilde dilimleyip kalan ılınmış tereyağından gezdirin. Önceden ısıtılmış 190 dereceye ayarlı fırında, yufkalar iyice kızarıncaya kadar pişirin. Fırından alın, soğuyan şerbetini dökün. Birkaç saat dinlendirdikten sonra servise hazır edin.

Tags: Tatlılar
Previous Post

Tulum Peynirli Fırında Enginar

Next Post

Ispanaklı Soğuk Çorba

Yemek Zevki Editör

Next Post
Ispanaklı Soğuk Çorba

Ispanaklı Soğuk Çorba

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki