Prodüksiyon: İnci Bak – Fotoğraflar: Hande Göksan
(1 Tepsi İçin)
Malzemeler:
Hamur için:
2 su bardağı un
11 gram kuru maya
Birkaç dal taze kekik
Yarım çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı toz şeker
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı krema
2,5 Türk kahvesi fincanı ılık su
Domates sos için:
(1 kavanoz sos için)
1 kilo domates
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı sirke
3-4 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz şeker
Birkaç dal taze fesleğen
Üzeri için:
1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
1-2 adet yeşilbiber
1 kase doğranmış sucuk
Hazırlanışı:
Domates sos için; Zeytinyağını tencerede ısıtıp ince kıyılmış sarımsakları kavurun. Küp doğranmış domatesleri, tuzu ve şekeri ilave edin. Birkaç taşım kaynattıktan sonra ateşi kısın. Suyu yarı yarıya çekene dek pişirin. Ocaktan alın. Çok ince kıyılmış fesleğeni ve sirkeyi ilave ederek tatlandırın. Soğuyunca sterilize edilmiş kavanoza aktarıp buzdolabında birkaç hafta muhafaza edebilirsiniz. Hamuru için; Unu hamur yoğurma kabında eleyin. Tuzu, kuru mayayı, şekeri ve yaprak yaprak ayrılmış taze fesleğeni ilave edip harmanlayın. Zeytinyağını, ılık suyu ve kremayı da ekleyin. Pürüzsüz bir hamur elde edene dek yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp oda ısısında yarım saat kadar dinlendirin. Hamuru yeterince dinlendirdikten sonra çapı 24-26 cm’lik bir pizza tepsisine, elinizle bastırarak yayın. Üzerine sırasıyla; domates sosu sürün, rendelenmiş kaşar peynirinin yarısını, sonra da dekoratif bir şekilde diğer malzemeleri serpin. Önceden ısıtılmış 190 dereceye ayarlı fırında, hamuru hafif kızarıncaya kadar pişirin. En son kalan rendelenmiş peyniri serpin. Peynirler eriyip kızarmaya başlayınca fırından alın. Dilimleyerek servis yapın.
#annepizzası #pizza #pizzatarifi #evdepizza #pizzayap #pizzatat #food #yummy #italyanlezzetleri