• 200 gram mısır unu
• 1 çay bardağı süt
• 1 çay bardağı su
• 3 çorba kaşığı sıvı yağ
• 1 çay kaşığı maya
• 1 çay kaşığı tuz
• Yarım çay kaşığı toz şeker
Hazırlanışı:
Derin bir kapta sütü, mayayı, tuzu, şekeri ve sıvı yağını malzeme iyice birbirine karışana dek çırpın. Mısırın ununu ilave edin. Tahta bir kaşıkla alttan üste doğru havalandırarak karıştırın. Ekmek hamuru karışımını yuvarlak kelepçeli bir kalıba dökün. Kaşığın tersi ile üzerini düzeltin ve en son 1 çorba kaşığı suyu serpin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında, yarım saat pişirin. Fırından alın, ılınınca dilimleyip servis yapın. Süzme yoğurt ile veya labne peyniri ile de servis yapabilirsiniz.