Malzemesi:
• 3 su bardağı pirinç
• 1 adet soğan
• 250 gram köftelik kıyma
• 2 dilim bayat ekmek
• Yarım su bardağı un
• 3 çorba kaşığı margarin
• 3 adet patlıcan
• 2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
• 1 adet büyük domates
• 4.5 su bardağı et suyu
• Kızartmak için sıvı yağ
• 6 dal dereotu
Ali Paşa Pilavı Tarifi;
Bayat ekmeği ufalayın. Soğanı rendeleyin. Kıymayı; soğan, ekmek içi, tuz ve karabiber ilave ederek yoğurun. Fındık büyüklüğünde parçalara ayırın ve una bulayın. Patlıcanları küp şeklinde doğrayıp tuzlu suda bekletin. Temiz suda durulayıp kurulayın. Sıvı yağda önce patlıcanları sonra köfteleri kızartın. 2 çorba kaşığı yağı tencerede eritin. Fıstıkları kavurun. Küp doğranmış domatesi, 4.5 bardak et suyunu ekleyin. Tuzunu atın. Su kaynadıktan sonra pirinci ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp göz göz olana kadar orta harlı ateşte pişirin. Göz göz olunca en kısık ısıya alın. Köfte ve patlıcanları pilavın üzerine koyun. 5 dakika kısık ateşte pişirin. 20 dakika sonra kıyılmış dereotu ile karıştırın. Pilavı harmanlayarak servis tabağına alın.
meagit:8 tmlhasi:8 tl barbun:10 tl istavrit:8 tlçinekop:10 tl sargan:10 tllevrek:10 tlsommon:8 tlçipura:12 tlben nevzat poyraz siz ve tüm sevdiklerimize günlük ve taze balık çesitlerimizle hizmet sunuyoruz herkeze çok teşekkür ederim saygılarımla…
sn.oburcan sizi yeni mekanımıza bekleriz ve sizi daha yakından tanımak iiretsz. Geldiğinizde lfctfen kendinizi tanıtırmısınız? Şf6yle deniz manzarasına doğru nefiz tirebolu e7ayımızı yudumlarken fce7 beş kelam laf ederiz. bekliyoruz saygılarla Nevzat POYRAZ.
c7ok haklısın Gfcl,Alae7atı’nın sezonu kısa diye tfcm yılın karını 3 aya sıkıştırmak vmucet mfcşterileri yolmaya teşebbfcs etmekten başka birşey değil. İnternette yazan fiyatlarla ilgisi yok. Kendilerini tebrik etmek lazım !!Oburcan kendisi hakkındaki gfczel sf6zleri ie7in teşekkfcr eder