Ana Sayfa » Yöresel Yemekler » Ali Paşa Pilavı

Ali Paşa Pilavı

Malzemesi:
• 3 su bardağı pirinç
• 1 adet soğan
• 250 gram köftelik kıyma
• 2 dilim bayat ekmek
• Yarım su bardağı un
• 3 çorba  kaşığı margarin
• 3 adet patlıcan
• 2 çorba  kaşığı dolmalık  fıstık
• 1 adet büyük domates
• 4.5 su bardağı et suyu
• Kızartmak için sıvı yağ
• 6 dal dereotu

Ali Paşa Pilavı Tarifi;

Bayat ekmeği ufalayın. Soğanı rendeleyin. Kıymayı; soğan, ekmek içi, tuz ve karabiber ilave ederek yoğurun. Fındık büyüklüğünde parçalara ayırın ve una bulayın. Patlıcanları küp şeklinde doğrayıp tuzlu suda bekletin. Temiz suda  durulayıp kurulayın. Sıvı yağda önce patlıcanları sonra köfteleri kızartın.  2 çorba  kaşığı yağı tencerede eritin. Fıstıkları kavurun. Küp doğranmış domatesi, 4.5 bardak et suyunu ekleyin. Tuzunu atın. Su kaynadıktan sonra pirinci ekleyin. Tencerenin kapağını  kapatıp  göz göz olana kadar orta harlı ateşte pişirin. Göz göz olunca en kısık ısıya alın. Köfte ve patlıcanları pilavın üzerine koyun. 5 dakika kısık ateşte pişirin. 20 dakika sonra kıyılmış dereotu ile karıştırın. Pilavı harmanlayarak servis tabağına alın.

OKU ➤  Izgara Minekop Balığı

3 yorumlar

  1. meagit:8 tmlhasi:8 tl barbun:10 tl istavrit:8 tlçinekop:10 tl sargan:10 tllevrek:10 tlsommon:8 tlçipura:12 tlben nevzat poyraz siz ve tüm sevdiklerimize günlük ve taze balık çesitlerimizle hizmet sunuyoruz herkeze çok teşekkür ederim saygılarımla…

    • sn.oburcan sizi yeni mekanımıza bekleriz ve sizi daha yakından tanımak iiretsz. Geldiğinizde lfctfen kendinizi tanıtırmısınız? Şf6yle deniz manzarasına doğru nefiz tirebolu e7ayımızı yudumlarken fce7 beş kelam laf ederiz. bekliyoruz saygılarla Nevzat POYRAZ.

    • c7ok haklısın Gfcl,Alae7atı’nın sezonu kısa diye tfcm yılın karını 3 aya sıkıştırmak vmucet mfcşterileri yolmaya teşebbfcs etmekten başka birşey değil. İnternette yazan fiyatlarla ilgisi yok. Kendilerini tebrik etmek lazım !!Oburcan kendisi hakkındaki gfczel sf6zleri ie7in teşekkfcr eder

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir