Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Yöresel Yemekler

Ali Paşa Pilavı

by Yemek Zevki Editör
30 Temmuz 2013
in Yöresel Yemekler
473 20
3
Ali Paşa Pilavı
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Malzemesi:
• 3 su bardağı pirinç
• 1 adet soğan
• 250 gram köftelik kıyma
• 2 dilim bayat ekmek
• Yarım su bardağı un
• 3 çorba  kaşığı margarin
• 3 adet patlıcan
• 2 çorba  kaşığı dolmalık  fıstık
• 1 adet büyük domates
• 4.5 su bardağı et suyu
• Kızartmak için sıvı yağ
• 6 dal dereotu

Ali Paşa Pilavı Tarifi;

Bayat ekmeği ufalayın. Soğanı rendeleyin. Kıymayı; soğan, ekmek içi, tuz ve karabiber ilave ederek yoğurun. Fındık büyüklüğünde parçalara ayırın ve una bulayın. Patlıcanları küp şeklinde doğrayıp tuzlu suda bekletin. Temiz suda  durulayıp kurulayın. Sıvı yağda önce patlıcanları sonra köfteleri kızartın.  2 çorba  kaşığı yağı tencerede eritin. Fıstıkları kavurun. Küp doğranmış domatesi, 4.5 bardak et suyunu ekleyin. Tuzunu atın. Su kaynadıktan sonra pirinci ekleyin. Tencerenin kapağını  kapatıp  göz göz olana kadar orta harlı ateşte pişirin. Göz göz olunca en kısık ısıya alın. Köfte ve patlıcanları pilavın üzerine koyun. 5 dakika kısık ateşte pişirin. 20 dakika sonra kıyılmış dereotu ile karıştırın. Pilavı harmanlayarak servis tabağına alın.

Tags: Basit Yemekleryöresel yemekler
Previous Post

Kahvaltı Tabağı (Azimü’ş Şan Kahvaltısı)

Next Post

Bahçıvan Kebabı

Yemek Zevki Editör

Next Post
Bahçıvan Kebabı

Bahçıvan Kebabı

Comments 3

  1. Sohail says:
    14 yıl ago

    meagit:8 tmlhasi:8 tl barbun:10 tl istavrit:8 tlçinekop:10 tl sargan:10 tllevrek:10 tlsommon:8 tlçipura:12 tlben nevzat poyraz siz ve tüm sevdiklerimize günlük ve taze balık çesitlerimizle hizmet sunuyoruz herkeze çok teşekkür ederim saygılarımla…

    Yanıtla
    • Moire says:
      14 yıl ago

      sn.oburcan sizi yeni mekanımıza bekleriz ve sizi daha yakından tanımak iiretsz. Geldiğinizde lfctfen kendinizi tanıtırmısınız? Şf6yle deniz manzarasına doğru nefiz tirebolu e7ayımızı yudumlarken fce7 beş kelam laf ederiz. bekliyoruz saygılarla Nevzat POYRAZ.

      Yanıtla
    • Parto says:
      14 yıl ago

      c7ok haklısın Gfcl,Alae7atı’nın sezonu kısa diye tfcm yılın karını 3 aya sıkıştırmak vmucet mfcşterileri yolmaya teşebbfcs etmekten başka birşey değil. İnternette yazan fiyatlarla ilgisi yok. Kendilerini tebrik etmek lazım !!Oburcan kendisi hakkındaki gfczel sf6zleri ie7in teşekkfcr eder

      Yanıtla

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki