Fotoğraf: Özgür BAKIR – Yapım: Şef Ekrem ÇAĞATAY – Prodüksiyon: İnci BAK
2 Kişilik
Malzemeler:
Yarım pide
3 yumurta
Bir tutam rendelenmiş muskat
1 çay bardağı süt
4-5 dal nane
1 su bardağı rendelenmiş mozzarella peyniri
4-5 yaprak kuru domates
1 adet acı kırmızıbiber, ince doğranmış
2 çay kaşığı pul biber
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı rendelemiş parmesan peyniri
Tuz
Hazırlanışı:
Pideyi küp doğrayın. Yumurtaları muskat ve sütle birlikte iyice çırpın. Taze nane, rendelenmiş mozzarella peyniri, tuz, zar şeklinde doğranmış acı biber, pul biber ve kuru domates ekleyip karıştırın. Pideleri ısıya dayanıklı fırın kaplarına paylaştırın. Üzerine yumurtalı karışımdan dökün. Tereyağı parçalarını üzerine serpin. 180 dereceye ayarlı fırında, 25 dakika pişirin. Fırından alın, rendelenmiş parmesan peyniri serpip sıcak veya ılık servis yapın.
#acılıpidesufle #acılıpide #pide #ramazanpidesi #ramazanlezzetleri #iftarlıktarifler #sahurluktarifler #food #yummy #ramadan #dessert