Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Home Haber Turu

Acıbadem Kurabiyeli Dondurmalı Pasta

by Yemek Zevki Editör
19 Temmuz 2014
in Haber Turu
468 25
0
Acıbadem Kurabiyeli Dondurmalı Pasta
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

2481Malzemeler:

2 paket kremşanti
2 su bardağı soğuk süt
300 gram acıbadem kurabiyesi
2 damla acıbadem aroması
1 kutu çilek ve çikolatalı dondurma karışımı
Üzeri İçin:

Çikolata Sos

Hazırlanışı:

Acıbadem kurabiyelerini elinizde çok ufak olmayacak şekilde kırın. Soğuk süte 2 bardak kremşantiyi ilave edin ve birkaç dakika katılaşana kadar çırpın. Kurabiyeleri ve 2 damla acıbadem aromasını ekleyin. Tahta bir kaşıkla karıştırmaya devam edin.
Dondurmanın çilekli ve çikolatalı kısımlarını kutudan bıçak yardımıyla çıkarıp ayrı ayrı kaplarda yumuşaması için bekletin. Dondurucuya aktaracağınız kalıbın içini hafifçe ıslatın. Kremşantili harcın yarısını kalıbın içine dikkatlice yayın ve düzleştirin. Üzerine yumuşamış çilekli ve çikolatalı dondurmaları dökün. En üste de kalan kremşantili harcı düzgün bir şekilde yayın. Derin dondurucuda en az 2 saat bekletin.
Servis etmeden 5 dakika önce dondurucudan çıkartın ve düz bir servis tabağına ters çevirerek çıkartın. Üzerine çikolatalı ya da meyveli bir sosla süsleyerek servis edebilirsiniz.

Tags: Ramazan Tatlıları
Previous Post

Girit Usulü Fırında Kaşarlı Kabak Yemeği

Next Post

Reyhan Şerbeti

Yemek Zevki Editör

Next Post
Reyhan Şerbeti

Reyhan Şerbeti

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki