Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

Şöbiyet

by Yemek Zevki Editör
30 Temmuz 2013
in Tatlı Tarifleri
488 5
0
Şöbiyet
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Malzemeler

8 tane baklavalık yufka (Yufkacı yoksa 1 paket hazır baklavalık yufka)
300 gr. çekilmiş ceviz
2 kaşık toz antep fıstığı veya ceviz
350 gr. tereyağ
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı dolusu irmik
3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su

Bir kaç damla limon suyu

Şöbiyet Tarifi;

Sütün içine irmiği ekleyip ateşte pişirin. Muhallebi kıvamına gelince altını kapatıp soğutun. Çok katı olursa süt ile açabilirsiniz. Bu kaymağı olacak. 8 kat yufkayı 8 cm. karelik parçalara bölün.

Her kareye bir tatlı kaşığı kaymak ve 1 çay kaşığı ceviz koyup muska şeklinde kapatın. Tepsiye muskaların uç kısımları üst üste gelecek şekilde dizin. Diğer sırada şöbiyetleri ters gelecek şekilde yerleştirin. Tereyağını eritip sıvı yağ ile karıştırın.

Tatlının her yerine şekilde üzerlerine gezdirin. 180 C derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin. Şöbiyetler piştiği sırada şerbetini hazırlayın Su ve şekeri birlikte 15 dk. kadar kaynatıp limon suyunu ilave edip ılınmaya bırakın. Şöbiyet çıktıktan sonra üzerine şerbetini dökün.(İkisi de ılık olmalı) Şerbetini çekip soğuduktan sonra fıstıkla veya cevizle süsleyin.

AFİYET OLSUN…

Tags: Tatlılar
Previous Post

Yaprak Sarmalı Kuru Fasulye

Next Post

Panço Cipsli Tavuk Dolması

Yemek Zevki Editör

Next Post
Panço Cipsli Tavuk Dolması

Panço Cipsli Tavuk Dolması

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki