Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Et Yemekleri

Bahçıvan Kebabı

by Yemek Zevki Editör
30 Temmuz 2013
in Et Yemekleri, Tarifler
478 15
0
Bahçıvan Kebabı
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Malzemeler:

– 600 gr kuzu kuşbaşı
– 60 gr margarin
– 150 gr arpacık soğan
– 150 gr havuç
– 150 gr bezelye
– 200 gr domates
– 1 tatlı kaşığı tuz
– 150 gr çalı fasulyesi
– 150 gr kabak
– 50 gr dolmalık biber
– ½ demet dereotu
– baharat torbası
– 2,5 bardak  su

Bahçıvan Kebabı Tarifi;

Arpacık soğanlarını  ayıklayıp, bütün  olarak bırakın. Havucu kazıyın. İri zar biçimi doğrayın. Bezelyeyi ayıklayın. Domatesi, kabuklarını soyup  çekirdek lerini temizledikten sonra, iri zar biçimi doğrayın.Çalı fasulyesinin  kılçıklarını ayıklayın. Kabağı kazıyın. Dolmalık biberin sap ve çekirdekli kısımlarını alıp, atın. Her üç sebzeyi de, havuçta olduğu gibi, iri zar biçimi doğrayın.Dereotunu  yıkayıp iyice kuruladıktan sonra,  ince kıyın.Yağın üçte  birini orta boy bir tencerede, otta  ateşte eritin. Yağ kızmaya başlayınca arpacık soğanı, havuç  ve çalı fasulyesini ilave edip, ara sıra karıştırarak, 3-4 dakika sote edin. Dolmalık biber ve kabağı  da katıp, birkaç dakika daha  sote  ettikten  sonra, tencereyi ateşten alın.Kalan yağı, büyük bir tencerede, orta ateşte eritin. Yağ kızmaya başlayınca, kuşbaşı doğranmış kuzu etini ilave edin.Ateşi açın. Etleri bir kevgirle ara sıra karıştırarak, 5-6 dakika,pembeleşinceye kadar sote edin.Domatesi  katın. Ara sıra karıştırmaya devam ederek, birkaç dakika daha pişirin.Tuzunu koyup, karıştırın. Sebzeleri katın. Baharat torbasını  ekleyin. Suyunu  ilave edip, bir taşım  kaynatın.Ateşi kısın. Tencerenin kapağını sıkıca örtün.  Kebabı, ağır ateşte 25-30  dakika,  etler  yumuşayıncaya  kadar pişirin. Bu süre  içinde, ara sıra tencerenin kapağını açıp, etlerin pişip pişmediğini kontrol edin. Gerekirse pişirme süresini uzatın.

Tags: Et Yemekleri
Previous Post

Ali Paşa Pilavı

Next Post

Kuru Fasulye ve Patlıcanlı Kuzu Güveci

Yemek Zevki Editör

Next Post
Kuru Fasulye ve Patlıcanlı Kuzu Güveci

Kuru Fasulye ve Patlıcanlı Kuzu Güveci

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki