Erikli ve Muzlu Turta

Fotoğraf: Hande GÖKSAN

(2 Kişilik)

 Malzemeler:

4 Türk kahvesi fincanı un

1 Türk kahvesi su

2 çay kaşığı elma sirkesi

Bir tutam tuz

60 gram tereyağı

İç Malzemesi İçin:

2 adet büyük boy Anjelik eriği

1 adet muz

2 yemek kaşığı damla çikolata

Üzeri İçin:

1 adet yumurtanın sarısı

1 yemek kaşığı pudra şekeri

Hazırlanışı:

Oda ısısında yumuşamış tereyağını mutfak robotuna alın. Bir tutam tuzu, sirkeyi ve suyu ilave edip krem haline getirin. Kontrollü olarak yavaş yavaş un ilave ederek yumuşak ve ele yapışmayacak kıvamda bir hamur elde edin. Hamuru iki yağlı kağıt arasına alın ve merdane yardımı ile kare şeklinde ve ince bir hamur elde edin. Hamuru açtıktan sonra bu şekilde buzluğa aktarın ve 10 dakika bekleyin.

İç malzemesi için; Erikleri ve muzu küp şeklinde doğrayın. Damla çikolata ekleyip harmanlayın. Hamurun yarısına iç malzemeyi yayın. Hamuru malzemenin üzerine yerleştirin. Hamurun kenarlarını elinizle veya çatalın ucuyla bastırarak yapıştırın. Hamurun üzerine yumurta sarısı ile pudra şeker karışımı sostan fırça yardımı ile sürün. Daha sonra bir bıçak yardımı ile üzerinde çapraz kesikler oluşturun. 180 dereceye ayarlı fırında yaklaşık yarım saat pişirin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir