Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

Şakşuka

by Hatice Ünal
29 Ağustos 2025
in Tatlı Tarifleri
483 10
0
Şakşuka
740
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Prodüksiyon: İnci BAK Fotoğraf: Murat ERDOĞAN

Malzemeler:

2 kilo patlıcan

2 kilo domates

500 gram sivribiber (tercihen acı-tatlı karışık)

1 baş sarımsak

Zeytinyağı

Hazırlanışı:

Patlıcanları alacalı soyduktan sonra yarım parmak şeklinde doğrayın. Tuzlu suyun içinde bekletin. Biberleri de patlıcanlar gibi doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın. Sarımsakların da kabuklarını soyup irice kıyın.

Orta boy bir tencereyi ocağın üzerine alın. Tencere ısınınca 4 yemek kaşığı zeytinyağı ve sarımsaklarla birlikte domatesleri ilave edin. Orta ateşte yarım saat pişirin.  Patlıcanları ve biberleri fırın tepsisine aktarın. Üzerine 3 yemek kaşığı zeytinyağı döküp karıştırın.

Patlıcan ve biberleri 200 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Pişirdiğiniz domates ile patlıcan-biber karışımını birleştirin. Damak tadınıza göre tuz ekleyerek tatlandırın. Karışım sıcakken sterilize ettiğiniz tek kullanımlık kavanozlara aktarın. Kapağını iyice kapatıp kuru bir ortamda muhafaza edin.

Tags: biberli yemeklerdoğal yemek tarifleridomatesli yemeklerev yapımı şakşukafırında şakşukageleneksel Türk yemeklerikavanozda şakşukakavanozda yemek saklamakışlık tariflerkolay şakşuka tarifimevsimlik tariflerPatlıcan Yemeğipratik sebze yemeklerisağlıklı atıştırmalıklarşakşukaşakşuka nasıl yapılırsebze konservesiyaz sebzesi tariflerizeytinyağlı sebze yemeklerizeytinyağlı tarifler
Previous Post

Vişne Konservesi

Next Post

Lorlu ve Kerevizli Domates Çorbası

Hatice Ünal

Next Post
Lorlu ve Kerevizli Domates Çorbası

Lorlu ve Kerevizli Domates Çorbası

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki