Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Mantarlı Onigiri

Mantarlı Onigiri

Malzemeler:

Haşlanmış Pirinç Pilavı:

  • ⅓ su bardağı pişmiş California Calrose Pirinci
  • ⅔ su bardağı Su

Onigiri:

  • ¾ su bardağı doğranmış mantar
  • 2 diş kıyılmış sarımsak

Nori yaprağı:

  • Hoisin Sos Karışımı
  • 1 yemek kaşığı hoisin sos
  • 2 tatlı kaşığı soya sosu
  • 1 tatlı kaşığı susam yağı
  • Tadına göre tuz

Süsleme:

  • Doğranmış yeşil soğan
  • Kavrulmuş susam

Hazırlanışı:

Pirinci soğuk suyla iyice yıkayın ve 15dk suda bekletin. Ardından ⅓ su bardağı pirinci ve ⅔ su bardağı suyu tencereye koyun. Orta ateşte su kaynayana kadar bekleyin. Su kaynadıktan sonra ocağı kısın, tencerenin kapağını kapatın. 10-12 dakika kadar pirinç suyunu çekene kadar pişirin. Ardından ocağı kapatıp, kapağı açmadan 5 dakika dinlenmeye bırakın.

Hoisin sos karışımını hazırlamak için 1 yemek kaşığı hoisin, 2 tatlı kaşığı soya sosu, 1 tatlı kaşığı susam yağını tadına göre ve gerektiği kadar tuzu karıştırın. Hoisin mantar dolgusunu hazırlayın. İnce doğranmış mantarları soteleyin, ardından kıyılmış sarımsağı ekleyin. Tavaya hoisin sosunu dökün ve her şeyi karıştırın. Tadına göre baharatlandırın ve biraz doğranmış yeşil soğanla sonlandırın.

Yaklaşık ¼ su bardağı sıcak pilavı alın ve yuvarlak bir top yapın, sonra pirinci hafifçe yassılaştırarak ortasında küçük bir çukur oluşturun. Yaklaşık 1-1½ tatlı kaşığı hoisin mantar dolgusunu ortasına koyun ve üzerini biraz daha pilav ile kapatın. Hafifçe bastırarak üçgen şekline getirin. Onigiriyi bir nori şeridi ile sarın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir