Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Zeytinyağlı Pirinçli Enginar Dolması

Zeytinyağlı Pirinçli Enginar Dolması

Toplam Hazırlama Süresi: 1 Saat

Porsiyon: 4

Malzemeler:

1 su bardağı Calrose Pirinç

2-3 adet enginar

1/2 demet taze soğan

1/2 demet taze nane

1/2 demet dereotu

1 limon suyu ve kabuğu

3 yemek kaşığı zeytinyağı

Tuz

Hazırlanışı:  Pirinçleri zeytinyağında kavurun. 1 su bardağı su ilave edin ve 5 dakika (yarım) pişirin. Pirinçlerin üzerine taze otlar, tuz, limon ekleyerek karıştırın.  Enginarların üzerine koyun. Az su ekleyip kısık ateşte enginarlar yumuşayana kadar pişirin. Soğutup servis edin. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir