Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

Vişneli Pirinçli Yaprak Dolması

by Yemek Zevki Editör
30 Mayıs 2025
in Tatlı Tarifleri
463 30
0
Vişneli Pirinçli Yaprak Dolması
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Toplam Hazırlama Süresi: 50 Dakika

Porsiyon: 4 

Malzemeler:

2 su bardağı Calrose Pirinç

2 kuru soğan

1 su bardağı vişne suyu

3 yemek kaşığı zeytinyağı

1 su bardağı donuk vişne

2 yemek kaşığı nar ekşisi

Baharatlar: 

1 çay kaşığı dolma baharı

1 çay kaşığı pul biber

1 çay kaşığı karabiber

2 çay kaşığı tuz

500 gram üzüm yaprağı 

1 limon suyu

Hazırlanışı: 

Yaprakları bol suda yıkayın ve temizleyin. Pirinçleri ve soğanları yağda kavurduktan sonra üzerine baharatları, vişne ve suyu ekleyerek demlendirin.

Karışımı yapraklara sarın ve tencereye dizin. Üzerine vişne suyu, nar ekşisi ve limon suyu ekleyip kısık ateşte 20-30 dakika pişirin. 

Tags: #vişnelipirinçliyaprakdolması #dolma #yapdakdolma #pirinçlitarifler #calrosepirinç #yemekzevki
Previous Post

Tavuklu Pirinç Pilavı

Next Post

Zeytinyağlı Pirinçli Enginar Dolması

Yemek Zevki Editör

Next Post
Zeytinyağlı Pirinçli Enginar Dolması

Zeytinyağlı Pirinçli Enginar Dolması

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki