Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » İstiridye Mantar ve Körpe Ispanaklı Kiş Loren

İstiridye Mantar ve Körpe Ispanaklı Kiş Loren

Yapım: Executive Şef Kadir Bayrak / Fotoğraf: Hakkı Günerkan

(4 Kişilik)

Malzemeler:

Kiş Hamuru İçin:

500 gram un

200 gram tereyağı

100 gram ılık su

13 gram tuz

1 adet yumurta

İç Malzemesi İçin:

2 kaşık un

1 su bardağı süt

Bir miktar tuz, karabiber ve muskat

Yarım kilo körpe ıspanak

1 paket istiridye mantarı

1 paket kapya biber

2 adet orta boy soğan

1 çay bardağı rende kaşar

1 yemek kaşığı toz parmesan

Hazırlanışı:

Un, margarin, tereyağı su ve tuzu ekleyip kiş hamurunu yoğurun ve 10 dakika bekletin. Tart kalıbı büyüklüğünde hamuru açın, ayrı bir kapta un ve yağı kavurun, süt tuz karabiber ve muskatı ekleyerek beşamel sosu elde edin. Ayrı bir tavada da soğanları pembeleşinceye kadar kavurup kapya biber ve ıspanakları soteleyin. Kiş hamurunu 160 dereceye ayarlı fırında 5 dakika boyunca pişirin. Fırından çıkarıp üzerine beşamel ve iç harcını yayın. En üstüne rende kaşar ve toz parmesanı ilave edip 160 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir