Ana Sayfa » Haber Turu » “Multidisipliner Yaklaşımla Doğaya Saygılı Bitki Bazlı Beslenme Rehberi” raflarda!

“Multidisipliner Yaklaşımla Doğaya Saygılı Bitki Bazlı Beslenme Rehberi” raflarda!

Gastronomi Uzmanı, Sosyal Şef ve Diyetisyen Yasemin Güzel’in katkılarıyla hazırlanan “Multidisipliner Yaklaşımla Doğaya Saygılı Bitki Bazlı Beslenme Rehberi”, 17 Ekim’de kitap raflarında yerini aldı. Editörlüğünü Dr. Enver Çıracı’nın üstlendiği eser, bitki bazlı beslenme modeli ve çevresel sürdürülebilirlik konusunda bilimsel temeller sunuyor.

Rehber niteliğinde

Bireysel sağlığı iyileştirmeyi amaçlayan bitki bazlı tariflerin yanı sıra çevresel sorunlara da çözüm önerileri getiren kitap, özellikle son yıllarda önem kazanan çevresel sürdürülebilirlik tartışmalarına ışık tutuyor. Doğa dostu bir yaşam tarzı benimsemek isteyenler için de rehber niteliği taşıyan kitap, alanında uzman 26 yazardan gelen katkılarla zenginleşiyor ve sadece beslenme değil, sağlıklı bir yaşam ve doğa ile uyumlu yaşam felsefesi konusunda değerli bilgiler sunuyor.

Geliri UNICEF’e bağışlanacak

Toplumsal sorumluluk bilinciyle hazırlanan kitap, aynı zamanda bir yardım projesi olarak da dikkat çekiyor. Kitaptan elde edilecek tüm gelir, UNICEF Türkiye’ye bağışlanarak, çocukların geleceğine katkı sağlaması hedefleniyor.

Bitki bazlı beslenme modeli nedir?

Bitki bazlı beslenme modeli, sadece bireysel sağlığı iyileştirmekle kalmıyor, aynı zamanda büyük çevresel sorunların çözümüne de bilimsel temelli bir yaklaşım sunuyor. Bilimsel temeller üzerine kurulu bu yaklaşımlar, her bireyin yaşam tarzında yapacağı küçük değişikliklerin büyük çevresel etkilere yol açabileceğini gösteriyor.

Son yıllarda çevresel sürdürülebilirlik konusu, tüm dünyanın ilgisini çeken ve giderek daha fazla önem kazanan bir mesele haline gelmiştir. Küresel ısınma, su kaynaklarının tükenmesi, toprak erozyonu ve biyolojik çeşitlilik kaybı gibi çevresel felaketler, gezegenimizin geleceğini tehdit eden başlıca sorunlar arasında yer alıyor. Bu sorunların önemli bir kısmının temelinde ise tarım ve gıda üretim sistemlerinin doğa üzerindeki olumsuz etkileri yatmaktadır.

 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir