Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Kuru Üzümlü Tatlı Poğaça

Kuru Üzümlü Tatlı Poğaça

Üretim ve Prodüksiyon: İnci BAK – Fotoğraf: Murat ERDOĞAN

(1 Tepsi İçin – 15 adet)

Malzemeler:

120 gram bitkisel margarin (veya tereyağı)

1 adet yumurtanın akı

1 su bardağı pudra şekeri

1 paket kabartma tozu

1 çay kaşığı karbonat

1 çorba kaşığı limon suyu

1 adet limonun rendelenmiş kabuğu

1 su bardağı kuru üzüm

2 su bardağı un

Üzeri İçin:

1 adet yumurtanın sarısı

1 çorba kaşığı susam

Hazırlanışı:

Mutfak robotunun haznesine oda ısısında yumuşamış margarini, yumurta akını ve pudra şekerini krem haline gelene dek karıştırın.

Ayrı bir kapta kabartma tozunu, 1 çorba kaşığı limon suyunda inceltilmiş karbonatı, rendelenmiş limon kabuğunu harmanlayın ve krem haline getirdiğiniz karışıma ekleyin. Tekrar karıştırın. 1,5 su bardağı unu da ilave edin. Kalan yarım bardak unu kontrollü olarak eklemeye devam edin. Ele yapışmayacak ve oldukça yumuşak kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. En son kuru üzümleri ekleyin. Tekrar yoğurun.

Elde ettiğiniz yumuşak kıvamlı hamurdan dondurma kaşığı yardımı ile parçalar alıp yağlı kağıdın üzerine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün, susam serpin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında, 25-30 dakika pişirin.

Aklınızda bulunsun:

Kuru üzüm yerine kurutulmuş yaban mersini, rendelenmiş limon kabuğu yerine portakalın kabuğunu da kullanabilirsiniz.

 

OKU ➤  Peynirli Poğaça

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir