(6-8 Kişilik)
Tarif: Müge Hüner
Malzemeler:
500 gram taze asma yaprağı
2 su bardağı baldo pirinci
2 adet salçalık kırmızıbiber
5 adet sivri biber
4 adet orta boy domates
4 adet orta boy soğan
Yarım demet maydanoz
2 çorba kaşığı biber salçası
2 çorba kaşığı domates salçası
2 çorba kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
2 su bardağı sıvı yağ
Tuz
Hazırlanışı:
Yarım bardak sıvı yağı, daha sonra sarmaların üzerine dökmek için ayırın. Pirinci yıkayıp süzün. Domateslerin ve soğanların kabuğunu soyun. Küp şeklinde doğrayıp mutfak robotuna aktarın. Kırmızıbiber ve sivri biberleri de yıkayıp çekirdeklerini temizledikten sonra mutfak robotuna aktarın. İyice yıkanıp süzülmüş maydanozu da ekleyin. Tüm malzemeyi püre haline gelene dek ezin. 1,5 bardak sıvı yağ ile birlikte kalan tüm malzemeyi ilave edin. Karıştırın. Sarma harcını oda ısısında yarım saat kadar dinlendirin.
Yaprakları tek tek tezgahın üzerine yayın. İç malzemeden tatlı kaşığı yardımı ile bir miktar alıp yaprakların ortalarına yerleştirin.
Rulo şeklinde sararak kenarlarındaki fazlalıkları içe doğru kıvırarak sıkılaştırın. Yani sarma şeklinde sıkıca sarın. Sarmaları tencereye dizin. Önceden ayırdığınız yarım su bardağı sıvı yağı, 1 su bardağı suyu ve 1 çorba kaşığı domates salçasını iyice karıştırıp sarmaların üzerine dökün. Sarmaların üzerine çıkacak kadar su ilave edin. Orta ateşte, kaynamaya başlayınca ateşi kısın. 40 dakika pişirin. Ocaktan almadan 10 dakika önce üzerine yarım limonun suyunu sıkın. Tencerenin kapağını kapatın. 10 dakika daha pişirin.
#etsizyapraksarma #yapraksarma #sarma #yemekzevki #annelezzetleri #food #yummy #dessert