Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

Enginar Dolma

by Hatice Ünal
02 Nisan 2024
in Tatlı Tarifleri
483 10
0
Enginar Dolma
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Tarif: Hayal Demirkol Fotoğraf:  Özgür Bakır

(4 Kişilik)

Malzemeler:

2 adet orta boy enginar

Harcı için:

200 gram kıyma

1 çay bardağı pirinç

1 adet orta boy soğan

Yarım demet taze nane

1 tatlı kaşığı domates salçası

1 tatlı kaşığı biber salçası

Yarım çay bardağı su

Yarım çay bardağı sıvı yağ

1 çay kaşığı yenibahar

Tuz, karabiber

Yarım çay bardağı zeytinyağı

Hazırlanışı:

Dolma harcını hazırlamak için derin bir kapta kıyma, yıkanmış pirinç, rendelenmiş soğan, ince kıyılmış taze nane, salça, su, sıvı yağ ve baharatları karıştırın. Enginarları yıkadıktan sonra saplarını kesin ve uygun bir tencereye yerleştirin. Hazırladığınız dolma harcını yaprakların arasına doldurun. 2 su bardağı kadar su ve Yarım çay bardağı zeytinyağı ilave edip 40-45 dakika kadar pişirin. Sıcak veya ılık servis yapın.

#enginardolma #enginar #dolma #enginarmevsimi #sebzelitarifler #baharlezzetleri #yemekzevki #lezzet #food #yummy #dessert

Previous Post

Mutfakta Ustalığın Sırrı: Doğru Bıçak Seçimi

Next Post

Cevizli ve Tahinli Ekmek

Hatice Ünal

Next Post
Cevizli ve Tahinli Ekmek

Cevizli ve Tahinli Ekmek

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki