Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

Erikli ve Marmelatlı Milföy Börek

by Hatice Ünal
19 Şubat 2024
in Tatlı Tarifleri
458 35
0
Erikli ve Marmelatlı Milföy Börek
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Fotoğraf: Murat ERDOĞAN – Yapım: İnci BAK

(2 Kişilik)

Malzemeler:

4 adet hazır milföy hamuru

4 adet kış eriği

1 tatlı kaşığı nişasta

2 çay kaşığı tarçın

2 çorba kaşığı kırmızı meyve marmeladı veya reçeli (çilek, vişne, orman meyvesi vs.)

1 çorba kaşığı susam

Hazırlanışı:

Marmeladı, 2 çorba kaşığı soğuk suda inceltilmiş nişastayı ve tarçını küçük bir sos tenceresine alın. Karıştırarak kıvam alana dek  pişirin. Ocaktan alın, soğumaya bırakın. Milföy hamurlarını dört tanesini bir araya getirerek yeniden bir hamur oluşturun. Hamuru merdane yardımı ile incelterek yuvarlak bütün bir hamur elde edin. Hamurun ortasından başlayıp kenarlarından katlama yeri kalacak şekilde boşluk bırakarak üzerine dilimlenmiş kırmızı erikleri yerleştirin. Eriklerin üzerine de marmelatlı karışımı dökün. Hamurun kenarlarından katlayın, çatalla uçlarını hafifçe bastırın ki pişerken hamur kenarlarından açılmasın. Hamurun kenarlarına ve eriklerin üzerlerine susam serpin. 210 dereceye ayarlı fırında, 20-25 dakika pişirin. Ilık servis yapın.

#eriklivemarmelatlımilföybörek ##eriklimilföybörek #marmelatlımilföybörek #börek #çaysaati

Previous Post

Kremalı ve Patatesli Mantar

Next Post

Damla Çikolatalı Çörekler

Hatice Ünal

Next Post
Damla Çikolatalı Çörekler

Damla Çikolatalı Çörekler

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki