Hazırlayan: Hayal DEMİRKOL Fotoğraf: Hande GÖKSAN – Fotoğraf Asistanı: Murat ERDOĞAN
(2 Kişilik)
Malzemeler:
2 parça somon balığı
30 gram tereyağı
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı tarhana (toz halinde)
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı krema
1 su bardağı haşlanmış ıspanak
100 gram rokfor peyniri (arzuya göre)
1 tutam zencefil
1 tutam muskat
Hazırlanışı:
Tereyağını orta boy bir tencerede eritip unu ve tarhanayı kavurun. Azar azar sütü ekleyin ve beşamel kıvamına gelene dek pişirin. En son krema, muskat, zencefil ve rendelenmiş rokfor peynirini ilave edin. Bir taşım kaynatıp ocaktan alın. Hazırladığınız sosu haşlanmış ıspanak yaprakları ile birlikte blenderde püre haline getirin. İsteğe göre ızgara somonla birlikte servis yapın.
Aklınızda bulunsun: Bu sosu hazırlarken bir gün önceden kalan tarhana çorbanızı da değerlendirebilirsiniz.
#Ispanaklıvetarhanasosluızgarasomon #ıspanak #ızgarasomon #food #yummy #dessert