Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

Ispanaklı ve Tarhana Soslu Izgara Somon

by Hatice Ünal
30 Ocak 2024
in Tatlı Tarifleri
463 30
0
Ispanaklı ve Tarhana Soslu Izgara Somon
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Hazırlayan: Hayal DEMİRKOL Fotoğraf: Hande GÖKSAN – Fotoğraf Asistanı: Murat ERDOĞAN

(2 Kişilik)

Malzemeler:

2 parça somon balığı

30 gram tereyağı

1 çorba kaşığı un

1 çorba kaşığı tarhana (toz halinde)

1 su bardağı süt

1 su bardağı sıvı krema

1 su bardağı haşlanmış ıspanak

100 gram rokfor peyniri (arzuya göre)

1 tutam zencefil

1 tutam muskat

Hazırlanışı:

Tereyağını orta boy bir tencerede eritip unu ve tarhanayı kavurun. Azar azar sütü ekleyin ve beşamel kıvamına gelene dek pişirin. En son krema, muskat, zencefil ve rendelenmiş rokfor peynirini ilave edin. Bir taşım kaynatıp ocaktan alın. Hazırladığınız sosu haşlanmış ıspanak yaprakları ile birlikte blenderde püre haline getirin. İsteğe göre ızgara somonla birlikte servis yapın.

Aklınızda bulunsun: Bu sosu hazırlarken bir gün önceden kalan tarhana çorbanızı da değerlendirebilirsiniz.

#Ispanaklıvetarhanasosluızgarasomon #ıspanak #ızgarasomon #food #yummy #dessert

Previous Post

Hurmalı ve Hububatlı Şekersiz Tatlı

Next Post

Ton Balıklı Hamurlu Keseler

Hatice Ünal

Next Post
Ton Balıklı Hamurlu Keseler

Ton Balıklı Hamurlu Keseler

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki