Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

Ispanaklı Kek

by Hatice Ünal
16 Ocak 2024
in Tatlı Tarifleri
483 10
0
Ispanaklı Kek
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Hazırlayan: Hayal DEMİRKOL – Fotoğraf: Hande GÖKSAN – Fotoğraf Asistanı: Murat ERDOĞAN

(6 Kişilik)

Malzemeler:

4 adet yumurta

1 su bardağı toz şeker

1 tutam tuz

Yarım su bardağı sıvı yağ

1 su bardağı süt

1 demet ıspanak

2 su bardağı un (tepeleme)

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

1 su bardağı kıyılmış Antepfıstığı

1 çay bardağı file fındık (üzeri için)

Hazırlanışı:

Ispanak yapraklarını yıkayıp süzdükten sonra sıcak suda birkaç dakika haşlayın. Süzüp ince kıyın. Yumurtalar ve şekeri bir tutam tuz ilavesi ile mikserin yüksek ayarında 5-6 dakika çırpın. Daha sonra ayarı düşürüp sıvı yağ ve sütü ilave edin. Haşlanmış ıspanak yapraklarını da ekledikten sonra 1 dakika kadar karıştırın.

Birlikte elenmiş un, kabartma tozu ve vanilyayı, ince kıyılmış yer Antepfıstığını da ilave edip bir spatula yardımı ile karıştırın.

Kek harcını yağlayıp unladığınız küçük kalıplara (arzunuza göre büyük kalıplarda da hazırlayabilirsiniz) paylaştırın. Kek hamurlarının üzerine file badem serpin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 25-30 dakika kadar pişirin.

Aklınızda bulunsun: Fırından çıkardığınız kekleri ızgara tel üzerinde soğumaya bırakırsanız altlarının nemli kalmasını engellemiş olursunuz.

#ıspanaklıkek #kek #ıspanak #ıspanaklıtarifler #pasta #cake #food #yummy #dessrt #çaysaati

Previous Post

Pancar Suyunda Sebzeli Makarna

Next Post

Hardallı ve Portakallı Fırında Baget

Hatice Ünal

Next Post
Hardallı ve Portakallı Fırında Baget

Hardallı ve Portakallı Fırında Baget

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki