Fotoğraf: Hande GÖKSAN –Yapım: İnci BAK – Yapım Asistanı: Büşra GÖZÜAÇIK
(4 Kişilik)
Malzemeler:
1 paket burgu makarna
1 adet orta boy pancar
1 kase Brüksel lahanası
1 küçük kase ufalanmış lor
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
Hazırlanışı:
Pancarı kabuğuyla birlikte iyice yıkayıp süzün. Tencereye aktarın. 2 litre kadar su ekleyip suyu kaynamaya bırakın. Su kaynamaya başlayınca 20 dakika daha orta ateşte kaynatın. Makarnayı pancarlı suyun içine atın. 8-10 dakika haşlayıp süzün. Pancarın kabuğunu soyup küp küp doğradıktan sonra zeytinyağı, nar ekşisi, 1 diş ezilmiş sarımsaktan hazırladığınız sos ile tatlandırıp salata yapabilirsiniz. Zeytinyağını ve tereyağını tavada ısıtıp küçük küçük doğranmış Brüksel lahanasını kavurun. Ufalanmış lor peynirini ekleyip karıştırın. Makarnayı süzdükten sonra bu karışımla harmanlayın. Sıcak servis yapın.
#pancarsuyundasebzelimakarna #sebzelimakarna #makarna #sebzeliyemekler #sebze #pasta #food #yummy #dessert