Tarif: Baykaner Gönen / Akra Hotel Antalya Executive Şef
Malzemeler:
Etler:
1 kilo kuşbaşı doğranmış kuzu kol
Meyve ve Sebzeler:
10 gram sarımsak
50 gram soğan
50 gram Cibes otu
100 gram taze vişne
20 gram taze nane
20 gram su teresi
Tatlandırıcı ve Baharat
1 litre kemik suyu
10 gram tuz
5 gram öğütülmüş karabiber
10 gram taze kekik
10 ml zeytinyağı
10 gram tereyağı
Hazırlanışı:
Kuzu etlerini suyunu kaybetmemesi için önceden ısıtılmış bir döküm tencerede az miktarda yağ ile etlerin yüzeyleri mühürlenecek şekilde kavurun. Daha sonra yemeklik ince doğranmış soğan ve sarımsakları ilave edin. Soğanların kavrulma işlemi tamamlandıktan sonra kemik suyunu ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakın ve bu sürede etin üzerine çıkan kefini bir kevgir yardımı ile alın ki yemeğiniz daha berrak olsun.
Etlere pişmeye yakın taze vişne, Cibes otu, su teresi, taze nane, taze kekik ilave edip tuz, karabiber ve tereyağı ile tatlandırma işlemini yapıp kısık ateşte demlemeye bırakın. Kuzu etleri yumuşayınca ocaktan alıp servis edin.
#kısıkateştepişirilmişvişnelikuzukoldemleme #şefbaykanergönen #akrahotelantalya#vişnelikuzukol #kuzukol #etyemekleri #yeniyıl #et #food #yummy #dessert