Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

Portakallı Kuş Üzümlü Pırasa

by Hatice Ünal
08 Aralık 2023
in Tatlı Tarifleri
464 29
0
Portakallı Kuş Üzümlü Pırasa
740
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Fotoğraf: Hande GÖKSAN – Hazırlayan: Hayal DEMİRKOL

(4 Kişilik)

Malzemeler:

Yarım kilo pırasa

1 adet küçük boy soğan

1 adet orta boy havuç

2 çorba kaşığı pirinç

2 çorba kaşığı kuş üzümü

2-3 adet kesme şeker

1 adet portakal

1 adet limon

Yarım çay bardağı zeytinyağı

Tuz

Hazırlanışı:

Pırasaları temizleyip yıkadıktan sonra 3-4 cm uzunluğunda kesin ve tencereye aktarın. Soğanı zar şeklinde doğrayıp havucu ince dilimledikten sonra pırasaların üzerine serpin. Tuz, şeker, yıkanmış kuş üzümü ve pirinci ilave edin.

Limonun ve portakalın suyu ile birlikte zeytinyağı ve 1 çay bardağı suyu da ekleyin. Portakal ve limonun kabuklarını pırasaların üzerini örtecek şekilde kapatın ve kaynamaya başlayana kadar orta ateşte, daha sonra da kısık ateşte pırasalar yumuşayana dek pişirin.

#portakallıkuşüzümlüpırasa #portakallıpırasa #pırasa #kuşüzümlüpırasa #kışsebzesi #food #yummy #dessert #sebzeyemek

Previous Post

Kırmızı Soğanlı ve Kinoalı Mantar

Next Post

Kısık Ateşte Pişirilmiş Vişneli Kuzu Kol Demleme 

Hatice Ünal

Next Post
Kısık Ateşte Pişirilmiş Vişneli Kuzu Kol Demleme 

Kısık Ateşte Pişirilmiş Vişneli Kuzu Kol Demleme 

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki