Fotoğraf: Hande GÖKSAN – Yapım: İnci BAK – Yapım Asistanı: Büşra GÖZÜAÇIK
(2 Kişilik)
Malzemeler:
7-8 adet Kanlıca mantarı
3-4 adet sultani bezelye (Manavlarda hala var!)
1 adet kırmızı soğan
5-6 adet kalamata zeytini
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı kırmızı kinoa
Tuz
Hazırlanışı:
Öncelikle kinoayı küçük bir tencereye alın. Üzerini iki misli geçecek kadar su ilave edin. Yaklaşık 15 dakika haşlayın. Daha sonra süzün. Kanlıca mantarlarını nemli bir bezle zedelemeden silin.
Soğanı soyup irice doğrayın. Zeytinyağını ısıtıp kalamata zeytinlerini 1 dakika kadar kavurun. Soğanı ekleyin. Soğanlar yumuşayınca sultani bezelyeleri ilave edin. Birkaç dakika daha kavurduktan sonra temizlenmiş Kanlıca mantarlarını ekleyin. Kaşık yardımı ile hafifçe karıştırarak mantarları sote edin. Tereyağını ve tuzu ilave ederek tatlandırın. Ocaktan alın, üzerine haşlayıp süzdüğünüz kinoaları serpin. Hemen servis yapın.
#kırmızısoğanlıvekinoalımantar #mantar #mushroom #foof #yummy #dessert