Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

Limonlu ve File Bademli Kek

by Hatice Ünal
01 Aralık 2023
in Tatlı Tarifleri
468 25
0
Limonlu ve File Bademli Kek
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Fotoğraf: Hande GÖKSAN Tarif: Özgür BAYKAL

(12 adet kek için)

Malzemeler:

4 adet yumurta

1,5 su bardağı toz şeker

1 çay bardağı zeytinyağı

Yarım çay bardağı su

2 çorba kaşığı limon suyu

1 çay bardağı labne peyniri

2 su bardağı un

Yarım su bardağı mısır unu

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

1 adet limonun rendelenmiş kabuğu

2 çorba kaşığı file badem

Hazırlanışı:

Şekeri ve yumurtaları mikserle köpük köpük olana dek çırpın. Zeytinyağını, suyu, limon suyunu ve labneyi ilave edin. Birkaç dakika daha çırpın.

Ayrı bir kapta elenmiş unları, kabartma tozunu, vanilyayı ve limon kabuğunu harmanlayın. Bu karışımı sıvı karışıma ekleyin. Bir spatula yardımı ile karıştırın. En son file bademi ekleyip karıştırın. Küçük kek kalıplarına paylaştırın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika pişirin. Fırından çıkartın. Servis yapın.

#limonluvefilebademlikek #bedemlikek #filebademlikek #limonlukek #kek #food #yummy #dessert #çaysaati #tatlı

 

 

Previous Post

Bal kabaklı Domates Çorbası

Next Post

Kırmızı Soğanlı ve Kinoalı Mantar

Hatice Ünal

Next Post
Kırmızı Soğanlı ve Kinoalı Mantar

Kırmızı Soğanlı ve Kinoalı Mantar

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki