Piruhi

Prodüksiyon: İnci Bak – Fotoğraf: Hande Göksan

(6 Kişilik)

Malzemeler:

Hamuru için:

2 su bardağı un

1 adet yumurta

İç malzemesi:

250 gram keçi peyniri

1 demet dereotu

Üzeri için:

50 gram tereyağı

1 su bardağı ceviz içi

Hazırlanışı:

Mantı hamuru için unu hamur yoğurma kabına eleyin. Ortasını havuz gibi açıp yumurta ve tuzu ekleyin. Azar azar su ilave ederek orta sertlikte bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru top şeklinde toparlayıp üzerine nemli bir bez örtün. Oda ısısında bekletin.

İç malzeme için dereotunu temizleyip kıydıktan sonra keçi peyniri ile karıştırın. Hamuru un serpilmiş tezgahın üzerine yayın. Hazır yufkadan biraz daha kalınca açıp kareler halinde kesin. Ortalarına keçi peynirli karışımı yayın. Üçgen şeklinde katlayın. 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilmiş kaynar suda haşlayıp süzün. Servise sunmadan birkaç dakika önce tereyağını kızdırın. Piruhinin üzerine yayın, ceviz içini serpin. Sıcak servis yapın.

#piruhi  #mantı #hamur #hamurlutarifler #food #yummy #dessert

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir