Fotoğraf: Hande Göksan
(4 Kişilik)
Malzemeler:
12 adet kültür mantarı (tercihen büyük boy olanı)
100 gram çeddar peyniri
5-6 dal kıyılmış taze nane
5-6 dal kıyılmış dereotu
Tuz, taze çekilmiş karabiber
1 tatlı kaşığı tereyağı
Hazırlanışı:
Mantarları nemli bir bezle silin ve sap kısmını çıkartarak ortasında bir boşluk oluşturun. Küp şeklinde kesilmiş ceddar peynirini ve kıyılmış yeşillikleri karıştırın. Mantarların ortasındaki boşlukları tuz ve taze çekilmiş karabiber serperek hafifçe ovun. Oda ısısında yumuşamış tereyağından fırça yardımı ile bu boşluklara sürün. İç malzemeyi yerleştirip 200 derece fırında, peynirler eriyinceye kadar kızartın. Hemen servis yapın.
#çeddarpeynirlifırındamantar #fırınmantar #çeddarpeyirlimantar #mantar #mushroom