Fotoğraf: Şevket Kızıldağ
(4 Kişilik)
Malzemeler:
300 gram haşlanmış tavuk göğüs eti
2 su bardağı Amerikan pirinci
1 kahve fincanı doğranmış kereviz sapı
1 kahve fincanı doğranmış kırmızıbiberli yeşil zeytin
1 çorba kaşığı kavrulmuş file badem
2 çorba kaşığı doğranmış yeşil soğanın beyaz kısmı
1 çorba kaşığı limon suyu
1 çay bardağı mayonez
Hazırlanışı:
Pirinci yıkayıp süzdükten sonra 1 çay kaşığı tuz ilave edilmiş kaynar suda diri kıvamda haşlayın. Süzüp soğumaya bırakın. Haşlanmış tavuk göğüs etini irice doğrayın. Kereviz sapını 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ile tavada, yumuşayıncaya kadar kavurun. Ocaktan alın.
Sosu için; Limon suyu ile mayonezi iyice çırpın. Haşlanmış pirince ekleyip tatlandırın. Kalan tüm malzemeyi de ekleyip karıştırın. Soğuk servis yapın.
#tavuklupirinçlisalata #tavuklusalata #salata #yazsalataları #salata #salad #food #yummy #dessert