Yapım: İnci BAK – Fotoğraflar: Hande GÖKSAN
4 Kişilik
Malzemeler:
4 adet enginar, temizlenmiş
1 büyük boy soğan
1 adet büyük boy havuç
1 su bardağı taze bezelye içi
3-4 diş sarımsak, tercihen tazesinden
1 çay bardağı su
1 çay bardağı portakal suyu ve rendelenmiş kabuğu
Tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
Yarım su bardağı sızma zeytinyağı
1 limonun suyu
Hazırlanışı:
İnce doğranmış soğanı 2 yemek kaşığı zeytinyağlı ile birlikte kavurun. Enginarları tencereye yerleştirin. Bozuk para şeklinde doğranmış havucu, bütün olarak soyduğunuz sarımsakları ve bezelyeyi de ilave edin. Enginarların yarısına gelecek şekilde suyu ve portakal suyunu dökün. Tuzu, rendelenmiş portakal kabuğunu ve şekeri de serpip önce yüksek ateşte 5 dakika pişirin. Daha sonra ateşi kısın. Yarım saat pişirin. Enginarlar pişince kalan zeytinyağını ve 1 limon suyunu döktükten 2-3 dakika sonra ocaktan alın. Soğuyunca servis yapın.
#zeytinyağlıenginar #enginar #zeytinyağlılar #yazsebzeleri #yazyemekleri #food #yummy #dessert