Yapım: İnci Bak – Fotoğraf: Hande Göksan
(4-6 Kişilik)
Malzemeler:
4 adet orta boy patates
Yarım demet nane
Yarım demet dereotu
1 çorba kaşığı tane hardal
1 kahve fincanı sızma zeytinyağı
1 çorba kaşığı susam
Hazırlanışı:
Patatesleri yıkayın ve orta boy bir tencereye aktarın. Üzerine iki misli geçecek kadar su ekleyin. Sosu için kıyılmış yeşillikler, hardal ve zeytinyağını karıştırın. Sosunuz hazır.
Ayrı bir tavada da susamları yağsız olarak rengi değişene dek kavurun. Bu arada patatesleri haşlayıp suyunu süzün ve kabuğunu soyup doğrayın. Sosu ekleyerek tatlandırın. Servis yapın.
#tanehardallıpatatessalatası #patatessalatası #salata #salad #food #yummy #dessert #patates #patateslitarifler #lunchtime