Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

Cevizli Yaprak Sarma

by Hatice Ünal
10 Nisan 2023
in Tatlı Tarifleri
478 15
0
Cevizli Yaprak Sarma
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Fotoğraf: Hande GÖKSAN

(4 Kişilik)

Malzemeler:
1 büyük kase asma yaprağı

1 su bardağı bulgur
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
1 demet taze soğan

2 diş sarımsak

Birkaç dal maydanoz

Birkaç dal taze nane

Birkaç dal taze reyhan

Tuz, karabiber

1 çorba kaşığı biber salçası

1 çorba kaşığı domates salçası

1 kahve fincanı nar ekşisi

1 kahve fincanı zeytinyağı

50 gram tereyağı

Hazırlanışı:

Asma yapraklarını kaynar suda birkaç dakika haşlayıp soğuk suyun altında süzün. Taze soğanı, maydanozu, naneyi ve reyhanı yıkayıp kıyın ve geniş bir kaba aktarın. Bulguru, ceviz içini, birkaç kaşık suda inceltilmiş salçaları, tuzu, karabiberi ve nar ekşisini ekleyin.

Önceden haşlamış olduğunuz asma yapraklarından bir tanesini tezgahın üzerine yayın. İç malzemeden bir iki tatlı kaşığı kadarını alıp ortasına yerleştirin. Bir parmak kalınlığında olacak şekilde rulo yapın. Kalan malzemeyi de aynı şekilde hazırlayıp tabanı düz ve geniş bir tencereye yan yana dizin. Üzerine zeytinyağı ve 1 bardak sıcak suyu gezdirin, tuzunu dökün. En son sarmaların üzerine tereyağı parçaları yerleştirin. Tencerenin kapağını kapatıp çok kısık ateşte 35-45 dakika pişirin. Ocaktan alın. Tereyağını kızdırıp sarmaların üzerine gezdirin. Yarım saat dinlendirdikten sonra servise hazır edebilirsiniz. İsteğe göre birkaç parça ceviz içi ile süsleyebilir, yanında yoğurtla servis yapabilirsiniz.

#cevizliyapraksarma #cevizlisarma #yapraksarma #sarma #ramazan #ramadan #iftar #sahur #yemekzevki #yemekzevktir #food #yummy #dessert

Previous Post

Şiş Börek (Mantı Çorbası)

Next Post

Bardakta Tiramisu

Hatice Ünal

Next Post
Bardakta Tiramisu

Bardakta Tiramisu

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki