Fotoğraf: Hande GÖKSAN
(4 Kişilik)
Malzemeler:
500 gram kemikli et
1 kilo yoğurt (koyu kıvamda veya süzme yoğurt)
1 çorba kaşığı un (tepeleme)
1 adet yumurta
1 su bardağı nohut
500 gram hazır mantı (tercihen el mantısı)
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
Tuz, karabiber
Üzeri İçin:
2 çorba kaşığı tereyağı
Kuru nane
1 tutam haspir otu
Hazırlanışı:
Nohudu bir gün öncesinden suda bekletin. Ertesi günü bol suyla yıkayıp süzün. Eti geniş bir tencereye nohutlarla birlikte aktarın. Üzerine üç parmak geçecek miktarda su ilave edin. Etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Etler pişince içinden süzerek alın ve kaşığa sığacak şekilde küçük parçalar halinde didikleyin. Etleri tekrar haşlama suyunun içine atın. Mantıları da ekleyin. Birkaç taşım kaynatmaya bırakın.
Ayrı bir yerde yoğurdu, unu ve yumurtayı iyice karıştırın. Kaynamakta olan sudan birkaç kaşık alıp karışımı ılıtın. Bu karışımı kaynayan çorba suyuna azar azar ve sürekli karıştırarak ilave edin. Bir taşım kaynatıp ocaktan alın. Tuzunu ekleyip tatlandırın. Üzeri için tereyağını kızdırıp kuru nane ile haspir otunu kavurun. Çorbayı servis kaselerine paylaştırın. Üzerine tereyağlı karışımı dökün. Sıcak servis yapın.
#şişbörek #mantıçorbası #çorba #mantı #soup #ramazan #ramadan #iftar #sahur #food #yummy #dessert