Fotoğraf: Ömer İNCE – Yapım: İnci BAK
(6 Kişilik)
Malzemeler:
1 paket mantı makarna
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı zeytinyağı
250 gram orta yağlı kıyma
3-4 dal maydanoz
1 adet küçük boy soğan
Tuz, karabiber, kimyon
1 yemek kaşığı tereyağı
Yoğurtlu Sosu İçin:
500 gram süzme yoğurt
2 diş sarımsak
Biberli Sos İçin:
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Hazırlanışı:
Kıymayı çukur bir kaba alın. Rendelenmiş soğanı, kıyılmış maydanozu, yarım çay kaşığı tuzu ve baharatını ekleyin. Yoğurun. Mantı makarnaların içini doldurmak için kıyma hamurundan küçük parçalar koparın ve henüz pişirmediğiniz makarnaların içini doldurun. Malzeme bitene dek bu işleme devam edin.
Mantı hamurlarının içini doldurduktan sonra 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı ilave edilmiş kaynar suyun içine atın. 12 dakika haşlayın. Daha sonra süzün. Tuz ve 1 yemek kaşığı tereyağı ile tatlandırın. Servis tabaklarına paylaştırın. Üzerine sarımsaklı süzme yoğurdu dökün, tereyağında ısıtılmış kırmızı toz biberli sosu da hafifçe gezdirin.
#mantımakarna #makarna #mantı #food #yummy #dessert