Malzemeler:
1 kilo karadut
1 kilo toz şeker
Yarım limonun suyu
1 çay kaşıı tereyaı
Hazırlanışı:
Karadutları zedelemeden yıkamak için, içi su dolu derin bir kasede 10 dakika kadar bekletip süzün. Bu işlemi bir kez daha tekrarlayın. Saplarını da küçük bir mutfak makasıyla kesin. Temizlediiniz karadutları tencereye, bir sıra meyve bir sıra şeker gelecek şekilde yerleştirin. Bu şekilde en az 4 saat, en fazla da bir gün boyunca bekletin. Tencereyi ocaa alın ve orta ateşte 20 dakika boyunca pişirin. Reçeli ocaktan almaya 1 dakika kala tereyaı ile limon suyunu ekleyin. Hafifçe karıştırın.
Ocaktan alın ve soumaya bırakın.
Sterilize ettiiniz küçük kavanozlara veya büyük boy bir kavanoza aktarın.
#reçel #karadut