Malzemeler:
• 3 adet küçük boy kabak
• 1 adet avokado
• 1 su bardaı haşlanmış buday
• 2 çorba kaşıı zeytinyaı
• Tuz, taze çekilmiş karabiber
• 3-4 dal dereotu
• Yarım limon
Hazırlanışı:
Kabakları yıkayın. Kabuunu soymadan zar şeklinde dorayın. Tavayı ocaın üzerine alın. Tava ısınınca zeytinyaı ile birlikte kabakları ekleyin. Arada bir karıştırarak 5 dakika boyunca kavurun. Ocaktan alın. Avokadonun çekirdeini çıkartın, kabuunu soyun. Temizlediiniz avokadoyu zar şeklinde dorayıp kabakla birlikte harmanlayın. Taze çekilmiş karabiber ile kıyılmış dereotunu ekleyin. Kavanoza aktarın, üzerine de haşlanmış budayları serpin. Servis sırasında limon suyu sıkın.
#salata #buğday