Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

Pizza Fiori Di Zucca E Auci (Kabak çiçeği ve Ançüez)

by Hatice Ünal
25 Temmuz 2022
in Tatlı Tarifleri
468 25
0
Pizza Fiori Di Zucca E Auci (Kabak çiçeği ve Ançüez)
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Yapım / Fotoğraf: Torcello Etiler

Malzemeler:

260 gram pizza hamuru

150 gram mozzarella

60 gram sardalya

70 gram kabak çiçeği

Pizza Hamuru İçin:

Malzemeler:

130 gram un

1 gram tuz

6 gram zeytinyağı

70 ml su

2 gram maya

İlk gün; un, bir miktar yeşil proteinli un, maya, su karışımı yaparak yavaş şekilde karıştırın. Hamur haline geldikten sonra özel kaplarda dinlenmeye bırakın. İkinci gün; dinlenmeye bırakılan hamura zeytinyağı ekleyerek bir miktar daha karıştırın. Dinlendirilmiş hamur, zeytinyağı ile karıştırıldığında yumuşaklığını kazanıyor. Bu sebeple tekrar dinlenmeye bırakmanızı öneriyoruz. Üçüncü gün; 48 saat sonunda işlenen hamur maya etkisiyle bir miktar kabarıyor. Ardından elde ettiğiniz hamurları yuvarlayın ve malzemeleri ekleyerek fırına verin.

Hazırlanışı:

Pizza hamurunu 72 saat boyunca dinlendirdikten sonra kullanıma hazır hale getirin. Üzeri için; taze manda mozzarella peyniri ve ançüezi (özel işlemden geçirilerek 15 gün kaya tuzunda bekletilir.) hamurun üzerine dizin. Ardından kabak çiçeği yaprakları ile süsleyerek fırında 12 dakika pişirin.

#TorcelloEtiler #PizzaFioriDiZuccaEAuci #kabakçiçeğiveançüez #pizza #food #yummy

 

Previous Post

Patates Püreli Et Sote

Next Post

Terbiyeli Nohutlu Tavuk

Hatice Ünal

Next Post
Terbiyeli Nohutlu Tavuk

Terbiyeli Nohutlu Tavuk

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki