Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » İrmikli Tatlı Börek

İrmikli Tatlı Börek

Tarif: Gülümser Karadayı – Prodüksiyon: İnci Bak – Fotoğraf: Hande Göksan

(6 Kişilik)

Malzemeler:

3 adet hazır yufka

125 gram tereyağı

1 litre süt

5 çorba kaşığı irmik

2 su bardağı su

2,5 su bardağı toz şeker

1 çay kaşığı limon suyu

Hazırlanışı:

Şerbeti için sos; Tenceresinde şekeri ve suyu yoğun bir kıvama gelene dek kaynatın. En son limon suyunu ekleyin. Birkaç dakika daha kaynadıktan sonra ocaktan alın. Ilınmaya bırakın. Muhallebisi için; Sütü ve irmiği tencereye aktarın. İyice çırpın. Kısık ateşte, muhallebi kıvamına gelene dek pişirin. Ocaktan alın, pütür pütür olmaması için arada bir çırparak soğutun. Tereyağını eritip ılıtın.

Yufkaları geniş bir tezgahın üzerinde aralarına eritilip ılınmış tereyağı sürerek üste üste olacak şekilde tek tek açın. Yufkadan 10 cm’lik kareler kesin. Her karenin kenarına kremadan yerleştirin ve üçgen şeklinde katlayıp yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında, yufkalar iyice kızarıncaya kadar pişirin. Fırından alın, börekler sıcakken ılık şerbeti üzerlerine dökün. Soğuyunca üzerlerine Antepfıstığı içi serpin. Servis yapın.

#irmiklitatlıbörek #tatlıbörek #irmiklibörek #iftarlıktarifler #sahur #sahurluktarifler #ramazantarifleri #ramazan #ramadan

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir