Fotoğraf: Hande GÖKSAN –Yapım: İnci BAK
(4 Kişilik)
Malzemeler:
1 adet soğan
3-4 çorba kaşığı sıvı yağ
1 adet kapya biber
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
500 gram ıspanak
1 çorba kaşığı sumak
1 avuç ev eriştesi
4-5 adet mantar
5-6 su bardağı su
Tuz, karabiber
Hazırlanışı:
Ispanakları yıkayıp süzdükten sonra ince ince kıyın. Rendelenmiş soğanı sıvı yağda kavurun. Zar şeklinde doğranmış kapya biberi, 1-2 çorba kaşığı sıcak suda inceltilmiş salçaları ekleyin. Birkaç dakika kavurduktan sonra ıspanakları ekleyip birkaç dakika daha kavurun. Sıcak suyu, kaşığa sığacak şekilde doğranmış mantarları, bıçakla gelişigüzel kıydığınız erişteleri, sumağı, tuzu, karabiberi de ilave edin. Birkaç taşım kaynattıktan sonra tencerenin kapağını kapatın, ateşi kısın. 10 dakika pişirdikten sonra ocaktan alın. Sıcak sıcak servis yapın.
#MantarlıveIspanaklıErişteÇorba #erişteçorba #ıspanaklıçorba #mantarlıçorba #çorba #soup #yummy