Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

Fırında Patlıcan Yelpazesi

by Hatice Ünal
03 Ağustos 2021
in Tatlı Tarifleri
463 30
0
Fırında Patlıcan Yelpazesi
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Yapım: İnci Bak- Fotoğraf: Hande Göksan

(4 Kişilik)

 Malzemeler:

4 adet patlıcan

2 adet büyük boy domates

2 adet büyük boy soğan

1 kahve fincanı zeytinyağı

Tuz, kimyon

Hazırlanışı:

Patlıcanları yıkayıp kuruladıktan sonra alacalı soyun. Sapından kopmayacak şekilde boyuna dörde kesin. 1 yemek kaşığı tuz ilave edilmiş soğuk suda iç malzemeyi hazırlayana dek bekletin.

İç malzemesi için; Soğanları piyaz şeklinde doğrayın. Kabuğunu soyduğunuz domatesleri de zar şeklinde doğrayın. Tavayı ısıtıp yarım kahve fincanı zeytinyağı ile birlikte soğanları kavurun. Domatesleri ekleyin. Orta ateşte, arada bir karıştırarak 10 dakika boyunca kavurun. Ocaktan alın. Tuzu, kimyonu ekleyip tatlandırın.

Patlıcanları tuzlu suyun içinden çıkartın ve akan suyun altında birkaç kez yıkayın. Kurulayıp fırın tepsisine yerleştirin. Patlıcanların aralarına iç malzemeden paylaştırın. Üzerine kalan zeytinyağını dökün. Tepsinin kenarından da 1 bardak sıcak su ekleyin. 200 dereceye ayarlı fırında, patlıcanlar yumuşayıncaya kadar pişirin.

#fırındapatlıcanyelpazesi #patlıcan #yazsebzeleri #sebzeyemeği #patlıcanlıtarifler #food #yummy #evdeyemekzevki

Previous Post

Şeftalili  Puding

Next Post

İrmikli ve Erikli Tatlı

Hatice Ünal

Next Post
İrmikli ve Erikli Tatlı

İrmikli ve Erikli Tatlı

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki