Tarif: Yıldız Öz Samaha – Fotoğraf: Cemil Yavuz
6 Kişilik
Malzemeler:
500 gram kuzu kemikli et
2 adet orta boy soğan
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 su bardağı firik pilavı
1 su bardağı iri bulgur
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı şeker
2 yemek kaşığı toz fıstık
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Üzeri İçin:
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Bir kase badem yada kaju
Hazırlanışı:
Etlerin üzerine su ekleyerek düdüklü tencerede güzelce haşlayın. Daha sonra etleri kemiklerinden ayırarak bir kenara alın. Soğanları yarım ay şeklinde doğrayın. Pişireceğiniz tencereye tereyağının yarısını ve sıvı yağı alıp kızdırın, doğradığınız soğanları ekleyerek soteleyin ve karamelize edin. Ardından tuz, şeker ve karabiber ilave ettikten sonra iyice karıştırın. Üzerine bir kat gelecek şekilde haşladığınız nohutları ve earkasından etleri bir kat daha dizin. Ayrı bir tencerede kalan tereyağını kızdırın ve bulgurları hafifçe kavurun. Toz fıstığı ekleyerek dizdiğiniz etlerin üzerine alın ve kalan et suyunu ekleyerek kısık ateşte pişirin. Bulgur iyice suyunu çektikten sonra ters çevirin, üzerine kavurduğunuz bademleri dökerek servis edin.
#fıstıklıfirikpilavı #firikpilavı #pilav #bayrammenü #bayramziyafeti #bayramlıktarifler #ramazantarifleri #food #yummy #evdekal #evdeyemekzevki