(4 Kişilik)
Malzemeler:
1,5 su bardağı yabani pirinç
6 adet sakız enginar
1 su bardağı ceviz içi
1 adet avokado, kabuğu soyulmuş, dilimlenmiş
2 adet taze soğanın yeşil sapları, ince doğranmış
1/2 su bardağı kuru domates (yağda bekletilmiş), ince doğranmış
2 adet limonun suyu
Sızma zeytinyağı
Tuz
Hazırlanışı:
Enginarları dış yapraklarını ayıkladıktan sonra boylamasına ikiye bölün. İçindeki tüylü kısmı bir kaşık yardımıyla çıkarın. Bir tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ile limon suyunun 2/3’ünü ekleyin ve 10 dakika haşlayın. Yabani pirinçleri tuzlu suda hafif diri kalacak şekilde haşlayıp süzün ve geniş bir kaba alın. Enginarlar, avokado, kuru domates, taze soğan sapları, ceviz içi, limon suyu, bol zeytinyağı ve bir tutam tuz ekleyip karıştırın. Ilık ya da soğuk olarak servis edin.
#Enginarvecevizliyabanipirinçsalatası #enginarmevsimi#enginarlıtarifler #enginarlısalata #cevizlisalata #food #yummy #salata #salad #baharsalataları