Yapım: İnci BAK – Fotoğraflar: Hande GÖKSAN
4 Kişilik
Malzemeler:
10 adet küçük boy pancar
1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
3 yaprak marul
1-2 dal taze kişniş (veya maydanoz da olur)
Yarım çay bardağı ceviz, iri çekilmiş
Sosu İçin:
1 yemek kaşığı sirke
3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
1 tatlı kaşığı nar ekşisi
2 diş sarımsak, havanda ezilmiş
1 tatlı kaşığı bal
Tuz
Hazırlanışı:
Pancarların kabuğunu soyduktan sonra ikiye veya üçe kesin. Yıkayıp süzün ve tencereye aktarın. Üzerini geçecek kadar su ilave edin. Yarım saat haşlayın. Sosu için tüm malzemeyi çırpın. Haşlayıp süzdüğünüz pancarları, ince kıyılmış maydanozu veya kişnişi ve marulu bir kapta birleştirin. En son sosunu dökün, ceviz içlerini serpin. Tekrar karıştırın.
#yeşilmercimeklipancarsalatası #pancarsalatası #salata #salatayap #sonbaharsalatası #hububat