Yapım: İnci BAK – Fotoğraflar: Murat ERDOĞAN
(4 Kişilik)
Malzemeler:
1 kilo közlenmiş patlıcan
1 küçük kase kiraz domates
1 adet orta boy kırmızı soğan
2 adet közlenmiş kapya biber
50 gram süzme peynir veya lor peyniri
2 adet salatalık
Yarım kahve fincanı zeytinyağı
Tuz, kimyon
Hazırlanışı:
Közlenmiş patlıcanı çukur bir kaba alın. Süzme peyniri, irice doğranmış kapya biberi, tuzu, kimyonu ve kabuğuyla birlikte rendelenmiş salatalıkları ekleyip karıştırın. Hazırladığınız karışımı servis kasesine aktarın. Üzerine sırasıyla dörde kesilmiş kiraz domatesleri, zar şeklinde doğranıp 1 tatlı kaşığı tuzla ovulmuş kırmızı soğanı serpin. En son zeytinyağını ilave edin. Servis yapın.
#közlenmişpatlıcansalatası #patlıcansalatası #patlıcan #patlıcanlıtarifler #salata #salatayap