Fotoğraf: Hande GÖKSAN – Fotoğraf Asistanı: Murat ERDOĞAN – Yemek Danışmanı: Rafet İNCE – Prodüksiyon: İnci BAK
(4-6 Kişilik)
Malzemeler:
500 gram kremşanti
100 gram beyaz pralin
400 gram beyaz çikolata (benmari usulü eritilmiş)
5 adet yaprak jelatin
90 gram toz şeker
2 adet yumurtanın sarısı
Orman Meyveli Karışım İçin:
50 gram frambuaz
50 gram dağ çileği
50 gram böğürtlen
2 adet hazır pasta tabanı
80 ml. vişne suyu
Üzeri İçin:
1 kase orman meyvesi karışımı
1 su bardağı hazır çilek sosu
Hazırlanışı:
Jelatini küçük bir kasede soğuk suda eritin. Yumurtaları ve şekeri mikser yardımı ile köpük köpük olana dek çırpın. Sırasıyla kremşantiyi, pralini, eritilip ılınmış beyaz çikolatayı ekleyerek karıştırmaya devam edin. Erimiş jelatinleri de ekleyin. Karışımın üçte birini streç filmle kaplanmış yuvarlak kek kalıbına dökün. Üzerine orman meyveli karışımın yarısını serpin. Hazır pandispanyayı kalıbınıza göre kesin ki karışımın üzerini tamamen kapatsın. Kalan malzemeyi de değerlendirip inci katı aynı şekilde uygulayın. Pastayı buzlukta donuncaya kadar bekletin. Servis etmeden 10 dakika önce üzerine hazır çilek sostan dökün.
#karaormanmeyvelipasta #meyvelipasta #pasta #pastayap