Yapım: İnci BAK – Fotoğraf: Hande GÖKSAN
(4 Kişilik)
Malzemeler:
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı sıvı yağ
1 adet büyük boy soğan
500 gram tavuk eti (tercihen incik eti)
1 su bardağı haşlanmış nohut
5 diş sarımsak
1 avuç taze bezelye
5 dal taze soğan
3-4 dal kıyılmış dereotu
Tuz, kimyon
Sosu İçin:
1 kase süzme yoğurt
1 çorba kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 adet yumurtanın sarısı
Hazırlanışı:
Tereyağı ile sıvı yağını tencerede ısıtıp çok ince kıyılmış soğanı karamelize olana dek kavurun. İri küpler halinde kesilmiş tavuk etini ekleyin. Orta ateşte, 5 dakika boyunca sürekli karıştırarak kavurun. Haşlanmış nohudu, temizlenmiş diş diş sarımsakları, taze bezelye içini ve 1 bardak sıcak suyu ekleyin. Tencerenin kapağını kapatın. Bezelyeler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Terbiyesi için; Yumurta sarısını, süzme yoğurdu, limon suyunu, sirkeyi iyice çırpıp oda ısısında bekletin. Kıyılmış taze soğan ile dereotunu bezelyeler yumuşayınca ekleyin. Birkaç dakika karıştırın. En son yoğurtlu karışımı dökün. Birkaç dakika sonra ocaktan alın. En son tuz ile damak tadınıza göre kimyonu serpin. Tencerenin kapağını kapatın. 5 dakika dinlendirdikten sonra servis yapın.
#terbiyelinohutlutavuk #nohutlutavuk #nohutyemeği #nohutlutarifler #tavuklutarifler